Mihai Stepan Cazazian

SONDAJ / Cetățenii Armeniei au răspuns la întrebarea „Cine sunt vinovați pentru înfrângerea militară armeană din Arțakh?”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Participanții la un sondaj efectuat în perioada 15-17 februarie în Armenia de către Asociația Internațională Gallup din Armenia au răspuns la întrebarea „Cine sunt vinovații pentru înfrângerea militară armeană din Artsakh?” “. Rezultatele sondajului au fost comentate într-o conferință de presă de Aram Navasardyan, directorul MPF LCC, membru al asociației Gallup din Armenia.

Participanții la sondaj au fost rugați să indice maxim două opțiuni. Astfel 32% au indicat „Vechiul guvern”, „Nikol Pachinian și actualul guvern” – 28,8%, „Turcia și sprijinul său militar pentru Azerbaidjan” pentru 16,1%, „Armenia și Arțakh nu au pierdut” afirmă 10,2%. „Ofițeri, separați ai Forțelor Armate din Armenia și ai Armatei de Apărare din Arțakh” pentru 4,4%. „Alte” răspunsuri au fost în jur de 19,2%. 7,7% dintre cei chestionați au considerat că este dificil să răspundă la această întrebare.

Respondenții au fost rugați apoi să își evalueze opiniile cu privire la următorii politicieni pe o scară de la 1 la 5 ( de la cea mai proastă până la cea mai bună opinie). Scorurile medii au fost următoarele: Nikol Pașinian a primit un scor de 2,8; Președintele Armen Sarkissian, 2,3; Levon Ter Petrossian, 1,7; Robert Kocharian, 2; Serj Sarkissian, 1,7; Gaguik Dzaroukian (Armenia prosperă), 2,2; Edmond Maroukian (Armenia Luminoasă), 1,8; Arthur Vanetsian (Partidul Patriei), 1,5; Vasken Manoukian (Mișcarea pentru Salvarea Armeniei), 1,6; Ichkhan Saghatelian (FRA), 1,6. Potrivit lui Aram Navasardyan, politicienii citați au primit note sub medie, cu excepția lui Nikol Pachinyan, ceea ce înseamnă că marea majoritate a acestora nu sunt evaluați pozitiv.

Aproape 2/3 dintre cei chestionați sunt în favoarea alegerilor parlamentare anticipate.