Mihai Stepan Cazazian

Societatea „Moderna” condusă de Noubar Afeyan va testa un vaccin împotriva coronavirus pe 30.000 de persoane, într-un studiu final

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Un vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de compania americană de biotehnologie „Moderna” va intra în a treia și ultima etapă a studiului său clinic în luna iulie când vor fi testați 30.000 de participanți, a anunțat producătorul.

Compania „Moderna”, co-fondată și condusă de Noubar Afeyan, a declarat că a făcut deja suficiente doze pentru testele pilot avansate.

Obiectivul principal al studiului va fi prevenirea bolii simptomatice COVID-19 iar obiectivele secundare cheie includ prevenirea bolii grave de COVID-19 (definită de necesitatea spitalizării) și prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19 .

După sfârșitul etapei a 3-a, cu doze injectabile de 100 μg, compania va putea livra aproximativ 500 de milioane de doze pe an, și posibil până la 1 miliard de doze pe an din 2021, fabricate în Statele Unite în colaborare strategică cu compania „Lonza”.

“Așteptăm cu nerăbdare să începem studiul nostru în faza 3 asupra mRNA-1273 cu aproximativ 30.000 de participanți în iulie”, a spus Tal Zaks, director medicalal companiei. „Moderna se angajează să promoveze dezvoltarea clinică a mRNA-1273 în cel mai sigur și mai rapid mod posibil pentru a demonstra capacitatea vaccinului nostru de a reduce semnificativ riscul de boală COVID-19. “