Mihai Stepan Cazazian

Şocant: Ambasada Turciei, într-o scrisoare adresată Ministerului Afacerilor Externe, îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu prezentarea publică a romanului “Cartea şoaptelor” de Varujan Vosganian!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Într-o scrisoare remisă Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Culturii, Ambasada Turciei la Bucureşti îşi exprimă neliniştea în legătură cu prezentarea romanului “Cartea şoaptelor”  în cadrul “Zilelor culturii armene” ce au avut loc la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucureşti, în perioada 21 – 23 septembrie a.c. Respectiva scrisoare a fost trimisă în preajma respectivului eveniment, Ambasada Turciei considerând că includerea în programul manifestărilor a prezentării romanului “Cartea şoaptelor”, a unei expoziţii de fotografii privind comunitatea armeană din România şi a documentarului “Strunga”, realizat de Televiziunea Română, ar prilejui acţiuni ce pot fi considerate ostile poporului turc.

Nu este pentru prima oară şi România nu este singura ţară unde diplomaţia turcă a încercat să oprească răspândirea şi traducerea “Cărţii şoaptelor”.

În răspunsul lor, autorităţile române au subliniat faptul că “Zilele culturii armene” de la Bucureşti s-au constituit într-un eveniment eminamente cultural într-o ţară în care libertatea de expresie este ocrotită.

http://vosganian.ro/

 

 

One Response to Şocant: Ambasada Turciei, într-o scrisoare adresată Ministerului Afacerilor Externe, îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu prezentarea publică a romanului “Cartea şoaptelor” de Varujan Vosganian!

  1. Ciurel Cristian October 13, 2012 at 6:56 pm

    Turcia sa faca bine sa recunoasca si sa isi ceara scuze pentru atrocitatile comise si abia dupa aceea sa continue sa deschida gura in a spune ceva.
    Mizerabilii turci ai acelor vremi care mi-au omorat bunii si strabunii nu merita niciodata iertarea nimanui.
    Si inca ceva, Cartea soaptelor a ajuns si in Canada stimabili turcaleti si oricui are timp in a ma asculta le dezvalui ce atrocitati au facut parintii si bunicii vostri si sper sa apuc ziua in care GENOCIDUL vostru asupra neamului meu va fi recunoscut de toata lumea.