Mihai Stepan Cazazian

Slujbe în toate Bisericile  Eparhiei Armene din România, cu ocazia comemorării a 103 ani de la Genocidul Armean

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Pe  24 aprilie armenii din întreaga lume comemorează genocidul împotriva armenilor din Imperiul Otoman, dată care are o excepțională însemnătate pentru armeni, ziua  de aducere aminte a celor un million și jumătate de sfinți martiri care au fost masacrați cu exact 103 ani în urmă în Imperiul Otoman.

Cu această ocazie, duminica, 22 aprilie, la ora 10:30, va avea loc la Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din București. Sfânta Liturghie urmată de slujba solemnă închinată  Sfinților martiri armeni care s-au jertfit pentru credința lor în Hristos în anii sângeroși ai Genocidului, 1915-1920.

Slujba de comemorare va fi oficiată de către PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, urmată cu depunerea de coroane și flori la monumentul genocidului armean, aflat în curtea Catedralei din București, cu o Rugăciune de Preaslăvire a Sfinţilor martiri ai Genocidului Armean.

În toate bisericile  Eparhiei Armene din România va fi oficiată Sf. Liturghie în memoria martirilor Genocidului împotriva armenilor.

De asemeni și marți, 24 aprilie, la ora 11:00 va avea loc, în Catedrala Armeană, o slujbă de pomenire a Sfintilor martiri ai genocidului armean.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România