Mihai Stepan Cazazian

Slujbe în bisericile armenești din România pentru victimele atentatelor din Franța

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

altar

 

Consternați și șocați de inimaginabilele evenimente petrecute în Franța, ne plecăm în fața durerii familiilor îndoliate și a suferințelor celor răniți.

Nu găsim cuvinte suficiente de compasiune pentru cei aflați în suferință, pentru victimele nevinovate, pentru toți cei loviți de  acțiunile unor ființe ale căror fapte sfidează noțiunea de credință,de omenie,  de justiție…Nimic nu poate justifica astfel de fapte! Nimeni nu este îndreptățit a le comite!

Ne rugăm Dumnezeului nostru, Creatorului tuturor: Doamne, ajută-ne să rămânem oameni!! Îndepărtează de la noi tot răul, ura, armele și războaiele și ne îmbracă în straiele iubirii Tale, prin Mila Ta și voința noastră!

În duh de rugăciune ne închinăm în fața Domnului pentru odihna victimelor acestor atentate, implorând Mila Sa pentru grabnica însănătoșire a celor răniți.

Duminică, 15 noiembrie, în toate bisericile Arhiepiscopiei Armene din România se vor oficia slujbe, începând cu orele 10.30,  pentru sufletele celor care și-au pierdut viața în urma acestor atentate dar și pentru însănătoșirea celor răniți.

Vom îngenunchea pentru rugăciune în fiecare zi a săptămânii următoare, cea dintâi săptămână a Postului Nașterii Domnului.  Chemăm la rugăciune nu doar   pe cei păstoriți de noi, dar pe toți ceilalți creștini,  preoți și închinători în Hristos,  din toate colțurile acestei țări! Și ne rugăm împreună, puterea rugilor noastre să se înalțe spre Domnul la același ceas, implorând Mila și ajutorul său pentru întreaga omenire, pentru întreaga lume, pentru pace, armonie, pentru iubire.

Doamne, a curs prea mult sînge! Ajută-ne să fim, să rămânem oameni!

“Întoarce-Te Doamne!…Până când vei sta departe? Mângâie pe robii Tăi!” (Ps.89;15)

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România