Mihai Stepan Cazazian

Slujbe de pomenire pentru Hrant Dink

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

În urmă cu 10 ani, la 19 ianuarie 2007, Hrant Dink, membru marcant al intelectualității armene din Turcia, a fost asasinat  în plină zi chiar în apropierea redacției ziarului armenesc Akos din Istambul.

Jurnalist, analist politic și istoric erudit Hrant Dink și-a făcut publice în repetate rânduri părerile referitor la istorie, adevăr, democrație și dreptate, toate acestea pătrunse de flacăra patriotismului  său, fapt ce deranja evident interesele multora.

Au trecut zece ani însă multe semne de întrebare referitor la acest șocant eveniment au rămas încă fără răspuns. Acțiunile de protest desfășurate în întreaga lume, nu doar în mediul comunităților armenești, susțin neobosit cererea de a se dezvălui toate necunoscutele privind plănuirea și înfăptuirea acestui asasinat, militând pentru siguranța vieții tuturor luptătorilor  pentru dreptate și adevăr.Toți cei care trudesc pentru acest nobil scop, fie în Turcia sau oriunde pe acest pământ trebuie să se bucure de șansa de a-și  îndeplini misiunea.

Acum, la scurgerea unui deceniu de la tragicul său sfârșit, ne îndeplinim datoria de suflet unindu-ne glasurile în rugăciun e pentru odihna sa veșnică în lumina cea binecuvântată.

Duminică 5 februarie se vor oficia slujbe de pomenire pentru Hrant Dink în toate bisericile de pe cuprinsul Eparhiai Armene din România.

În Catedrala Arhiepiscopală Sf. Arhangheli din București slujba de pomenire va fi oficiată în prezența PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România. Slujba de pomenire va fi urmată de ceremonia depunerii de coroane la monumentul  – khacikar închinat victimelor Genocidului.