Mihai Stepan Cazazian

Slujbă la Londra cu ocazia „Adormirii Maicii Domnului”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Cu binecuvîntările arhierești ale Preasfințitului  Episcop Datev Hagopian, Întîistătătorul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România și a Preasfințitului Episcop Hovakim Manukyan, Întîistătător al Bisericii Armene din Marea Britanie și Irlanda, preacucernicul preot Radu Krikor Holca a fost trimis în Anglia, în perioada 10-14 august unde, duminică 13 august 2017 a săvârșit Sfînta Liturghie în Catedrala Armeană „Sfîntul Yeghișe” din Londra, cu ocazia marelui praznic al „Adormirii Maicii Domnului”.

Catedrala „Sfîntul Yeghișe”, cu o capacitate de 1000 de locuri a fost o biserică anglicană ce a fost cumpărată, în anul 2001, de către binefăcătorii Vatche și Tamar Manukian, iar apoi refăcută în interior conform tipicului armenesc.

În cuvîntul de final, preotul Radu Krikor a transmis enoriașilor binecuvîntările ierarhilor care în aceeași zi au coslujit împreună cu alți ierarhi ai Bisericii Armene din Europa, la Mănăstirea Hagigadar, rugîndu-se pentru pacea și bunăstarea comunităților pe care le reprezintă.

Slujba s-a încheiat cu tradiționala sfințire a strugurilor iar enoriașilor londonezi le-au fost împărțite iconițe ce reprezintă icoana făcătoare de minuni a Mănăstirii Hagigadar.

Bucuria a fost mare deoarece la slujbă au participat și familiile de armeni Haciaturian, Mandalian și Kevorkian, originari din România,

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România