Arhiepiscopia Armeana

Slujbă de comemorare cu ocazia împlinirii a 15 ani de la asasinarea lui Hrant Dink și a împlinirii a 32 de ani de la masacrele din Baku

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În perioada de 13-19 ianuarie, 1990, au fost săvârșite masacre la Baku, Azerbaidjan, asupra populației de etnie armeană. Cu toate că au trecut 32 de ani, acele masacre însă, nu au fost catalogate corespunzător, opinia publică internațională nu a condamnat acele atrocități și nici pe autorii lor. Acele masacre  din Baku, categoric se pot cataloga ca fiind genocid. A fost comisă o crimă țelul fiind exterminarea populației armene care trăia în Azerbaidjan. Singurul motiv era faptul ca acei oameni erau armeni.

Iar în urmă cu 15 ani, la 19 ianuarie 2007, Hrant Dink, membru marcant al intelectualității armene din Turcia, a fost asasinat în apropierea redacției ziarului armenesc ,,Akos’’ din Istanbul.

Duminică  23 ianuarie, în Catedrala Arhiepiscopală Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din București va fi oficiată slujba de pomenire de către PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, Locțiitorul Eparhiei Armene din Bulgaria.

Memoria celor drepți  fie binecuvântată. Amin.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România