Mihai Stepan Cazazian

Site-ului www.nicogosian.art a fost completat cu ultimele evenimente ce au avut loc

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În urmă cu doi ani era lansat site-ului www.nicogosian.art , dedicat memoriei pictorului român de origine armeană, Ervant Nicogosian. Site-ul, așa cum se menționa în comunicatul de presă de la acea dată își propunea să reunească în format digital, lucrările realizate de pictor, pe parcursul a peste 60 de ani de creație artistică neîntreruptă.

Povestea lui Ervant Nicogosian, începută la sfârșitul anilor 20 ai secolului trecut la Odessa, continua timp de 7 ani și jumătate în cruntul Gulag rusesc unde și-a petrecut tinerețea, va fi marcată de întoarcerea într-o Românie aflată sub totalitarismul lui Dej și apoi a lui Ceaușescu, urmând a putea să se exprime liber începând cu anii 90 o dată cu căderea comunismului.

Transpunerea în context digital a operelor lui Nicogosian s-a făcut prin strădania și dedicarea moștenită de la tată, respectiv bunic, de către cele două continuatoare ale numelui Nicogosian, dna conferențiar dr. Gilda Mologhianu (fiică), respectiv dna dr Alina Frunză (nepoată).

Iată că zilele acestea, după închiderea expoziției “Ervant Nicogosian și prietenii”, ce a avut loc la ARCUB Hanul Gabroveni, site-ul a fost completat ( updatat) cu informații, articole de presă și video despre ultimele evenimente.

Așadar vă invităm să călătoriți în fascinanta lume a lui Ervant la adresa www.nicogosian.art Povestea merge mai departe…