Mihai Stepan Cazazian

Siria / ONU condamnă distrugerea bisericii armenești “Sfinții Martiri” din Deir es Zor

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

OHCHR

Oficiul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR), a condamnat, printr-un comunicat, distrugerea la jumătatea  lunii septembrie a bisericii armenești “Sfinții Martiri”  din orașul Deir es Zor, în estul Siriei de către “Daech”, denumirea  arabă a  Statului Islamic.

“Condamnăm distrugerea acestei biserici și a altor instituții religioase”, a declarat purtătorul de cuvânt al OHCHR, Rupert Colville, la o conferință de presă ținută la  Geneva.

OHCHR a menționat că ciocnirile între forțele guvernamentale siriene și grupurile  armate ale opoziție provoacă distrugerea patrimoniului religios și arheologic din această țară,  iar numărul atacurilor  din partea grupurilor rebele  împotriva oamenilor  și a clădirilor inclusiv biserici, a crescut brusc în acest an.

One Response to Siria / ONU condamnă distrugerea bisericii armenești “Sfinții Martiri” din Deir es Zor

  1. gugush November 16, 2014 at 11:59 am

    Distrugerea este vocatia unor anumite popoare. Religia nu conteaza. Ar fi procedat la fel daca erau catolici sau protestatn?i or ortodocsi . Dar fireste, daca ar tine cont de religie, islamul, care indeamna la nimicirea ghiaurilor li se potriveste mai mult, desigur.