Mihai Stepan Cazazian

Simpozionul internațional: Primul Război Mondial și influența sa asupra formării diasporei armene

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

catedrala

COMUNICAT  DE  PRESĂ

La inițiativa Arhiepiscopiei Bisericii Armene Apostolice din România, cu binecuvântarea Sfântului Scaun de la Ecimiadzin, va avea loc în București, în perioada 26 – 28 septembrie a.c., simpozionul internațional cu tema ,,Primul Război Mondial și influența sa asupra formării diasporei armene”.

La acest eveniment vor participa înalți ierarhi ai Bisericii Armene din Armenia și Diaspora, precum și numeroși de oameni de știință din țară și din străinătate.

Programul evenimentului

1. Vineri, 26 septembrie, ora 11:00, Pitești, Bd. Republicii nr. 69 – sub patronajul administrației locale va avea loc inaugurarea monumentului dedicat victimelor genocidului armean din 1915. Monumentul reprezintă un khacikar (cruce sculptată în piatră) – o reprezentare din sec. al XVII-lea a uneia dintre cele mai originale și înalte expresii ale artei armene, care amintește tuturor de geniul creator al poporului de la poalele biblicului Ararat;

2. Vineri, 26 septembrie, ora 16.30, Casa de Cultură Dudian, Bd. Carol I, nr. 43, sector 2, București – va avea loc festivitatea de deschidere a simpozionului și prima sesiune de comunicări  din cadrul acestuia;

3. Sâmbătă, 27 septembrie, începând cu ora 10:00 până la ora 20:00, la Facultatea de Drept-Universitatea din București, sala Stoicescu – vor continua comunicările simpozionului.

 

vezi programul Simpozionului  pe https://www.araratonline.com