Mihai Stepan Cazazian

Sfintele moaște ale Sfântului Grigore Luminătorul sunt scoase, la fiecare 7 ani din Muzeul Sfântului Ecimiadzin și, cu rare excepții, pentru alte evenimente

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Conform tradiției Bisericii Armene, Sfintele moaște, mâna lui Surp Krikor Lusavorici ( Sfântul Grigore Luminătorul ), precum și Sfânta Lance ( Gheghard ) sunt scoase la fiecare 7 ani pentru ceremonia mirului , Uleiul Sfânt. În afară de acest eveniment, Sfintele moaște ale lui Surp Krikor Lusavorici, tatăl-fondator al Bisericii Armene nu sunt scoase decât în mod excepțional din Muzeul Sfântului Ecimiadzin.

Catolicosul Karekin al II-lea a apreciat că situația este excepțională și gravă, astfel că ieri. 28 martie, Sfintele moaște au fost scoase pentru a oferi binecuvântarea – și protecția sa – lumii, dar și Armeniei și întregii națiuni armene. „Fie ca Dumnezeu să protejeze prima națiune creștină”, a spus el în mesajul său transmis în direct pe mai multe canale de televiziune.
Coronavirusul care amenință planeta obligă la această rugăciune excepțională pentru mântuirea întregii umanități care suferă.