Mihai Stepan Cazazian

SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ BOGAT ÎN EVENIMENTE LA BOTOȘANI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

           În acest sfârsit de săptămână, sediul sucursalei noastre a fost animat de actiunile programate.

           Sâmbata , asa cum a devenit un obicei, ne intalnim, adulti si copii, la ora 11 pentru a participa la cursurile de limba armeana. Cuminti, cu temele facute, ca niste scolari silitori, cu toate ca unii sunt trecuti demult de varsta in care ar trebui sa stea in banca, ascultatori.

           Pe data de 11 Martie a.c., membrii sucursalei Botosani a  Uniunii Armenilor din Romania  s-au reunit in urma convocarii pentru  a participa la sedinta Adunarii Generale iar apoi au sarbatorit in cadru festiv femeile din comunitatea armeana locala.

           Dupa prezentarea activitatilor desfasurate in cursul anului precedent si a propunerilor de activitati culturale  pentru anul 2018, Presedintele sucursalei, Cristian Lazarovici, a anuntat in premiera, obtinerea autorizatiei prin care se aproba inceperea lucrarilor de reabilitare a Bisericii “SF. Treime”, un demers inceput in primavara lui 2016. “Un pas mic deocamdata, dar totusi un pas mare pentru comunitatea noastra”, a spus acesta. Timp de 28 de ani de cand a cazut turla bisericii nu s-au executat decat lucrari provizorii de scoatere din pericolul de a se prabusi de tot.

           Actiunea a continut cu felicitarea doamnelor din comunitate si apoi, dl. Lazarovici, fostul presedinte a sucursalei UAR si al comunitatii armene din Botoșani (care locuiește în prezent la fiul său în apropiere de București) a tinut sa transmita un mesaj calduros  doamnelor armence din comunitatea noastră:

 

      “ Mult stimate Doamne,

De 8 Martie, Ziua Femeii, pe care o respectam mult, am deosebita placere, Dragele noastre Doamne, sa va transmit calde felicitari si urari de bine!

Fie ca, in aceasta lume bulversata, sa va bucurati de arta de a trai in pace, avand satisfactie sufleteasca si dragostea celor ce vă înconjoara!

Cu deosebita stima,

Prof. Stefan Iovanesian “

         Respect si multumiri  Domnule Profesor  Ștefan Iovanesian din partea intregii comunitati armenesti botosănene!

         In final, toti invitatii au socializat, au schimbat impresii si au glumit  asa cum sta bine la un eveniment de acest fel.

 

12.03.2018