Arhiepiscopia Armeana

Sfântul Scaun de la ECIMIADZIN | Mesaj de Binecuvântare cu prilejul Anulu Nou și al Marelui Praznic al Nașterii și Botezului Domnului nostru Iisus Hristos

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preasfințitului Părinte Episcop Datev Hagopian

Întâistătător al Eparhiei Armene din România,

Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria

București, România

Iubite Părinte Episcop,

Cu prilejul Anulu Nou și al Marelui Praznic al Nașterii și Botezului Domnului nostru Iisus Hristos  trimitem spre voi prin aceste rânduri, de aici, de la Sf. Ecimiadzin, binecuvântarea Noastră patriarhală împreună cu cele mai frumoase urări, încredințând întreaga comunitate pe care o păstoriți de părinteasca Noastră dragoste.

În anul care a trecut  fiii bisericii noastre din Armenia și Arțakh au avut de înfruntat crunte încercări. S-a scurs mai bine de un an de la sângeroasa confruntare armeano-azeră, tragedie care a lăsat în urmă amintirea celor care s-au jertfit, cicaricile răniților și adâncă suferință în inimile fraților noștri din patrie și din diaspora. Este de neimaginat suferința celor care așteaptă întoarcerea fiiilor și fraților lor aflați încă în prizonierat sau a celor declarați dispăruți, multe familii trăind încă tragedia necunoașterii adevărului și durerea incertitudinii. Mai grav este faptul că forțele armate azere continuă să menifeste aceeași agresivitate contra pământului patriei noastre, a populației civile armene din zonele de graniță, acțiuni intolreabile și inacceptabile împotriva statului armean.

În viața noastră plină de provocări și încercări vestea cea minunată a Nașterii Domnului va rămâne mereu același izvor nesecat de lumină și nădejde în mai bine. ,,Mântuitor ni s-a născut nouă!”(Luc 2,11), aducându-ne mângâierea sfletească de care avem atâta nevoie, întărind credința care alungă îndoiala, teama,întunericul. E vremea lumini, a răsăritului unui viitor bun, în pace, liniște și bunăînțelegere. ,,Nu te teme… crede numai!” (Luca 8,50). Credința este pavăza noastră, sprijinul vieții și imbold spre dăinuire.

Amintirea sfântă a jertfei fiiilor, fraților și părinților noștri, a căror sânge s-a vărsat pentru apărarea scumpului pământ al Armeniei și Arțakhului, a devenit reper al vieții noastre viitoare, imbold și încurajare pentru a ne uni forțele, a ne identifica sub stindardul aceluiași ideal, apărarea granițelor Armeniei și Arțakhului și asigurarea unei vieți în pace, bucurie și liniște sufletească pentru toți frații noștri de pretutindeni.

În prag de Anul Nou, 2022, îngenunchiem în fața sfintelor altare și ne rugăm cu tot sufletul, din inimă, pentru Dumnezeul Cel Întrupat prin Nașterea din Sfânta Fecioară să reverse asupra noastră belșugul Harului Său, umplând sufletele noastre cu iubire, pace și părinteasca Sa binecuvântare. Cântăm și ne rugăm laolaltă cu cetele îngerești, pentru slava lui Dumnezeu, pentru pace pe pământ și pentru bunăînțelegere între oameni.

Iubite Părinte Episcop, urarea Noastră pentru voi toți, cin preoțesc și mulțimea credincioșilor, este ca Dumnezeu să vă țină sub Dreapta Sa ocrotitoare, tari în credință, sârguitori în osteneala voastră, truditori vrednici pe ogorul menirii voastre de slujire în folosul bisericii noastre și a nației armene.

,,Harul, iubirea și puterea sfințitoare a Sfintei Treimi să fie cu voi cu toți!” Amin

Hristos s-a născut și ni s-a arătat!

Cu dragoste și binecuvântare,

Karekin al II lea

Patriarh Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene

One Response to Sfântul Scaun de la ECIMIADZIN | Mesaj de Binecuvântare cu prilejul Anulu Nou și al Marelui Praznic al Nașterii și Botezului Domnului nostru Iisus Hristos

  1. Gabriel Antonie Lazarovici January 6, 2022 at 3:46 pm

    Puteti asculta si revedea Liturghia patriarhala de Craciun si Boboteaza savarsita de Karekin al II lea,
    Patriarh Suprem si Catolicos al Tuturor Armenilor din 6 ianuarie 2022. https://youtu.be/NFgpAlfxb2E