Arhiepiscopia Armeana

Sfânta Liturghie de Înviere oficiată la Parohia Târgu Ocna

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

      În perioada 15-16 mai a.c. membrii parohiei armene din Târgu Ocna, au fost vizitaţi de  P.C. preot Oşakan Khachatryan. După cum se ştie, încă din luna august 2020, în şedinţa adunării parohiale din Târgu Ocna, P.C. preot Oşakan Khachatryan a fost  numit preot delegat al Parohiei Bisericii Armene din Târgu Ocna de câtre Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, P.S. Episcop Datev Hagopian.

          După o pauză îndelungată, din nou, iată, sună rugăciune în Târgu Ocna, unde comunitatea armeană relativ mică, are posibilitatea de a participa la Sfânta Liturghie.  Pe 16 mai, Sfânta Liturghie de Înviere a fost oficiată în curtea bisericii, sub cupola clopotniţei, apoi au fost sfinţite bucatele tradiţionale de Paşte şi credincioşii din Tg. Ocna, Bacău şi Piatra Neamţ, au participat la o agapă.  Apoi părintele a vizitat cimitirul, a oficiat slujbă de pomenire pentru cei adormiţi şi a sfinţit mormintele.

          În aceeaşi zi a avut loc şi şedinţa consiliului parohial, unde au fost analizate căteva probleme administrative şi anume: reactualizarea proiectului de renovare a bisericii şi depunerea la CNI,  lucrările de îngrijire şi curăţare a curţii bisericii şi a cimitirului şi altele. Este, de asemenea de menţionat că prin grija P.S. Episcop Datev Hagopian şi prin finanţare Episcopiei Armene, a fost rezolvată problema electrificării, a fost montat un contor nou şi deja se fac lucrări pentru amplasarea de camere de supraveghere.

În viitor apropiat este preconizată vizita Întâistătătorului Eparhiei Armene din România, P.S. episcop  Datev Hagopian la Târgu Ocna şi întâlnirea cu primarul şi cu alţi membrii din conducerea locală, cu care se vor depune efort de conlucrare şi susţinere pentru a activa viaţa parohiei armene locale.

            În continuare,  P.C. preot Oşakan Khachatryan va vizita periodic Parohia din Târgu Ocna şi va oficia Sfânta Liturghie şi alte slujbe, şi prin voia şi mila Domnului, comunitatea se va activa şi viaţa va intra pe un făgaş normal.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România