Mihai Stepan Cazazian

Sfântă Liturghie Arhierească în Biserica Armeană din Tulcea

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

            În perioada 22-28 iulie municipiul Tulcea a găzduit cel de-al 13-lea Festival interetnic al filmului, eveniment la care au participat și în acest an reprezentanți ai comunității armene din România.

            Invitat de onoare la acest eveniment PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România,  făcut cu acest prilej o vizită pastorală comunității armene din această zonă a țării. Încă de la începutul activității Prea Sfinției Sale ca Întâistătător ales al Eparhiei Armene din România, PS Episcop Datev și-a  arătat intenția de a revigora viața spirituală a comunităților  armene din Tulcea și Babadag, atrăgându-i pe credincioșii armeni spre Biserica Sf Grigore Luminătorul din Tulcea  în anul 2013 prin numirea PC Pr Oșakan Khagiatrian, paroh al Bisericii Armene din Constanța, ca preot delegat pentru aceste comunități. Prin strădania Pr Oșakan dar și prin implicarea unor membrii regăsiți ai comunităților armene din Tulcea și Babadag viața comunitară a intrat pe un nou făgaș. Evenimentul desfășurat în  această săptămână la Tulcea a constituit și prilejul ca reprezentați ai comunităților armene din întreaga Eparhie să fie prezenți la zilele bucuriei interetnice,

            Duminică, 29 iulie, în Biserica Sf Grigore Luminătorul, PS Episcop Datev a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească, avându-l coslujitor pe Pr Oșakan. Au fost prezenți oaspeți de seamă, Excelența sa Serghei Minasian, Ambasador al Republicii Armenia în România, împreună cu soția, deputații Varujan Pambuccian și Simion Lucian Eduard (președinde al sucursalei din Tulcea a UAR), oficialități locale și numeroși credincioși români și armeni, aceștia din urmă venind din București, Bacău, Pitești, Tg Ocna, Botoșani. La  sfîrșitul slujbei PS Episcop rostește cuvântul de învățătură, cu alese aprecieri pentru reușita organizării evenimentului interetnic și părintească bucurie pentru prezența armenilor din Eparhie. PS Episcop  a încheiat cu rugăciune către Dumnezeu pentru pace, bunăînțelegere între oameni, nădăjduind în ajutorul Bunului Dumnezeu ,,pe care-L rugăm să binecuvânteze aflarea noastră aici, gândurile și strădaniile noastre, spre slava Bisericii lui Hristos și spre bucuria tuturor credincioșilor,,.

            Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din Român