Mihai Stepan Cazazian

Sfânta Lance a fost prezentată credincioșilor din St. Echmiadzin cu ocazia sărbătoririi Sfinților Tadeu și Bartolomeu, apostolii Armeniei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La 2 decembrie, Biserica Apostolică Armeană  a sărbătorit la Sfântul Scaun din Etchmiadzin, pe Sfinții apostoli  Tadeu și  Bartolomeu apostolii Armeniei. Liturghia a avut loc în prezența Patriarhului Catolicos, Karine al II-lea și a fost săvîrșită de părintele Asoghik, responsabil al Muzeului și Arhivelor Sf. Echmiadzin. La ceremonie au participat un număr mare de clerici precum și de credincioși.


În timpul Liturghiei a fost adusă Lancea Sfântă (
Surp Kéghart)  care a străpuns trupul lui Isus Hristos. Această Lance  este unul dintre cele mai prețioase și mai venerate obiecte din comorilor păstrate la Sf. Echmiadzin. Părintele Asoghik a vorbit despre miracolele Sfintei Lance în Armenia și Georgia, precum și despre istoria și importanța ei pentru Biserica Apostolică Armeană.

La ceremonia religioasă, Catholicos Karekin II a binecuvântat pe credincioși cu o rugăciune  pentru întregul popor armean. Sfânta Lance a fost prezentată toată ziua, miilor de credincioși veniți, inclusiv mulți turiști din diaspora.