Mihai Stepan Cazazian

Serj Tankian : APEL la unitate

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, fondatorul grupului de hard rock System of a Down face apel la armeni, oriunde s-ar afla.

„În ultimele 45 de zile, în ciuda greutăților extreme, unitatea poporului nostru m-a inspirat. Prin capacitatea noastră de a ne mobiliza în beneficiul națiunii noastre și al viitorului nostru. Este evident pentru mine, așa cum ar trebui să fie și pentru dvs., că acordul care a fost semnat ne-a fost impus din cauza multitudinii dușmanilor pe care i-am avut dar și a inacțiunii aliaților noștri în cadrul comunității internaţionale. Sunt furios, ca și tine, că am fost exploatat încă o dată în istoria noastră ”, a spus Tankian.
Cu toate acestea, a spus el, instabilitatea ar trebui tratată din interior.
„De la încetarea focului în Arțakh din 1994, am avut ocazia să ne consolidăm diplomația și armata națiunii noastre, dar am fost victime ale corupției și oligarhiei. În loc să acționeze asupra potențialului politic și economic al diasporei, au ales să ne folosească așa cum am merge la un bancomat. ” Tankian a concluzionat: „Acum nu este momentul să intrăm în politică și să jucăm în Game of Thrones. Nici să fie sursa unor imagini dezgustătoare de brutalitate și jafuri în țara noastră. Este jenant și jignitor pentru acești soldați curajoși care și-au dat viața luptând pentru existența noastră. Nu vă vom permite niciodată să ne divizați. Cu toții avem multe întrebări. Dar pentru ca aceste întrebări să aibă un răspuns obiectiv, trebuie să permitem procesului democratic să se deruleze. La urma urmei, spre deosebire de vecinii noștri, suntem o democrație. Poate tânără și fără experiență, dar totuși o democrație. Deci, să ne redirecționăm mânia și furia și să le folosim ca pietre de temelie pentru o Armenie unificată și să muncim din greu, în fiecare zi, pentru a obține dreptatea față de evenimentele catastrofale ale acestui război. Să construim împreună o națiune mai puternică dar mai dreaptă. O națiune care nu dă socoteală nimănui și care nu este supusă nimănui “