Mihai Stepan Cazazian

Serj Tankian a compus muzica pentru filmul “Ultimul locuitor” de Jivan Avedisyan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

jivanfilm

(Source: Artsakhpress)

Cântărețul american de origine armeană Serge Tankian, leaderul trupei rock  System of a Down, a compus muzica pentru noul film al regizorului armean Jivan Avetisyan, “Ultimul locuitor”. Muzica a fost înregistrată în Armenia de Orchestra Filarmonicii Naționale din Armenia condusă de directorul artistic și dirijorul Eduard Topchian și corul dirijat de Sona Hovhannisian. Jivan Avetisyan și Serge Tankian au lucrat timp de două luni, pentru a crea coloana sonoră. “Serge a compus muzica, perfect și strălucitor și îi sunt recunoscător pentru asta. Ca să fiu sincer, dacă nu i-ar fi plăcut scenariul, nu ar fi compus coloana sonoră. El a spus că filmul i-a dat aripi pentru a crea muzica “, a declarat Jivan Avetisyan.

Filmul prezintă povestea lui Abgar care locuiește împreună cu fiica lui într-un sat părăsit după conflictul dintre armeni și azeri. Fiica este bolnavă mintal, iar Abgar lucrează tâmplărie pentru a supraviețui. Dar hoardele de azeri atacă și jefuiesc – există și o tentativă de  viol a fiicei – iar Abgar  este forțat să părăsească satul împreună cu fiica. Este drama celor care au trecut de la paradisul pierdut la iad, dar sunt mântuiți prin dragoste, virtute și sacrificiu. Filmul se concentrează pe tragediile din Arțakh și Sumgait care au marcat soarta a mii de armeni. Multe conflicte au o importanță universală. Prin urmare, acestea trebuie spuse.

Premiera va avea loc la Festivalul Internațional de Film Golden Apricot din acest an. Actorii sunt iraniei: Homayoun Ershadi, Sandra Daukšaitė, și actorii armeni Sos Janibekian, Kevork Malikian, Naira Muradian și Babken Chobanian.