Mihai Stepan Cazazian

Secretarul general al ONU Antonio Guterres : „Deciziile Curții Internaționale de Justiție de la Haga sunt supuse executării obligatorii, cu privire la problema coridorului Lachin”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a subliniat că deciziile Curții Internaționale de Justiție de la Haga sunt supuse implementării obligatorii, în speranța că vor fi luate măsuri adecvate pentru a asigura libera circulație pe coridorul Lachin. Declarația secretarului general al ONU a fost făcută publică de purtătorul său de cuvânt, Stefan Dujarik.

Declarația spune că secretarul general al ONU ia act de deciziile Curții Internaționale de Justiție, care au fost adoptate la 22 februarie în cadrul procedurilor dintre Armenia și Azerbaidjan. Secretarul general a salutat încrederea guvernelor Armeniei și Azerbaidjanului în Curtea Internațională de Justiție.

Secretarul general a reamintit că deciziile Curții Internaționale de Justiție sunt obligatorii. El consideră că părțile vor pune în aplicare deciziile, inclusiv decizia de a lua măsuri pentru asigurarea liberei circulații a persoanelor, vehiculelor și mărfurilor, în ambele sensuri, prin coridorul Lachin.

Secretarul general și-a exprimat speranța că Armenia și Azerbaidjanul vor continua să lucreze pentru îmbunătățirea relațiilor bilaterale. El a subliniat că încurajează dialogul constructiv.

Pe 22 februarie, Curtea Internațională de Justiție a emis decizia, la solicitarea Armeniei, de a aplica o măsură provizorie privind deblocarea Coridorului Lachin. Instanța a ordonat Azerbaidjanului să ia toate măsurile ce-i stau în putere pentru a asigura circulația neîntreruptă a persoanelor, vehiculelor și mărfurilor prin Coridorul Lachin în ambele direcții. Prin decizia publicată în aceeași zi, instanța a respins cererea Azerbaidjanului împotriva Armeniei.

Sursa Armenpress

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *