Arhiepiscopia Armeana

Secretariatul de Stat pentru Culte / COMUNICAT de presă – 21.04.2021

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În ziua de 21 aprilie a.c. a avut loc la sediul Guvernului o întâlnire a Prim-Ministrului Florin Cîțu cu Secretarul de Stat pentru Culte Victor Opaschi și reprezentanți ai cultelor religioase din România. Au fost prezenți reprezentanți ai Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și ai cultelor care serbează Învierea Domnului în noaptea de 1 – 2 mai a.c. și sărbătoarea specifică lunii Ramadan în noaptea de 8 – 9 mai a.c.

La întâlnirea de la Palatul Victoria, Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian a fost însoțit de Pr.Vicar Administrativ Radu Krikor Holca.

În cadrul reuniunii dl Prim Ministru Florin Cîțu a subliniat faptul că scopul întâlnirii este acela de a afirma disponibilitatea totală a Guvernului României de a sprijini cultele cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță sanitară a activităților religioase și nu acela de stabilire a unor măsuri suplimentare de protecție sanitară pentru desfășurarea activităților religioase din această perioadă. Și în această perioadă, slujbele religioase se vor desfășura atât în interiorul cât și în exteriorul lăcașului de cult, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.

Totodată, a fost apreciată disponibilitatea cultelor de a sprijini eforturile autorităților în combaterea răspândirii noului coronavirus și rolul foarte important al acestora în informarea credincioșilor cu privire la campania de vaccinare.

În cadrul discuțiilor Preasfințitul Episcop Datev și-a exprimat ingrijorarea datorită faptului că la Catedrala Arhiepiscopală din București s-au desprins bucați de tencuiala de pe turlă Bisericii, ceea ce pune în pericol viețile enoriașilor, precum și buna desfașurare a slujbelor. Dl Prim Ministru l-a asigurat pe Preasfinția Sa de tot sprijinul financiar, care va fi necesar pentru lucrările grabnice de reparații.

În incheiere Preasfinția Sa Părintele Episcop Datev i-a dăruit dlui Prim Ministru Florin Cîțu un frumos album unde sunt expuse imagini cu tezaurul Eparhiei Armene din România, cea mai veche din Europa.

Secretariatul de Stat pentru Culte

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România