Mihai Stepan Cazazian

Se intensifică bombardamentele în Arțakh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Stepanakart și Șuși, cele două mari orașe din Arțakh au fost atacate din nou cu rachete, fiind bombardate zonele civile în ciuda încetării focului negociată de Statele Unite.

Capitala Stepanakert, a fost puternic bombardată de forțele azere pe tot parcursul zilei. Un corespondent RFE / RL a auzit mai multe explozii deosebit de puternice într-un adăpost pentru bombe la începutul după-amiezii.

Unele rachete au lovit principalul spital civil din Karabakh și o maternitate adiacentă. Directorul spitalului Mher Musayelian a declarat că în timpul atacului se aflau un număr limitat de persoane, atât din corpul medical cât și pacienți la ambele instituții medicale. Niciunul dintre ei nu a fost grav rănit.

Au fost provocate și daune suplimentare în zonele rezidențiale din Stepanakert. Nu s-au raportat imediat victime acolo. Majoritatea locuitorilor rămași în oraș s-au refugiat în subsoluri și adăposturi pentru bombe.

Autoritățile din Karabakh au dezvăluit că bombardamentul din orașul vecin Șuși s-a soldat cu un mort și doi răniți și a distrus complet o casă și a avariat grav o clădire a unei școli din apropiere.

„Suntem obișnuiți cu astfel de lucruri. Ce putem face? “, A spus un locuitor din Șuși. El a adăugat că încă nu intenționează să se mute în Armenia, unde s-au refugiat zeci de mii de alți armeni din Karabakh, de la izbucnirea războiului din 27 septembrie.