Mihai Stepan Cazazian

Scrisoarea unei voluntare armence în România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

1Bună tuturor!

Eu sunt Jenya Ohanyan…..și ca de obicei este greu să vorbesc despre mine, dar o să încerc să mă prezint în cele ce urmează cât pot de bine.

Am venit în România în luna aprilie a anului curent și voi sta aici până la sfârșitul lunii februarie 2017.  Locuiesc în orașul Târgu Secuiesc , unde fac voluntariat în cadrul Serviciului European de Voluntariat la asociația Zold Nap.

Asociația Zold Nap este o organizație non-profit, care a fost înființată în anul 2009 și este formată din specialiști în domeniul mediului și educației, artiști, ingineri, etc. Pentru mulți dintre prietenii mei este ciudat de ce fac un stagiu de voluntariat, mai ales într-o organizație, a cărei profil, protecția mediului, este departe de profesia mea de etnograf – arheolog.

În primul rând, întotdeauna am dorit să fiu implicată într-un stagiu de voluntariat. Când faci ceva bun, lumea te răsplătește cu siguranță. Fiind implicat într-un stagiu de voluntariat crești ca persoană, pur și simplu te maturizezi și devii mai bun.3

Mă simt foarte fericită că sunt implicată ca voluntară în acest domeniu, deoarece înainte știam foarte puține lucruri despre cum putem sau de ce trebuie să protejăm mediul, sau cum să reciclăm corect. Am învățat că dacă nu protejăm mediul, Pământul, încetul cu încetul va fi distrus. Și, desigur, în această comunitate încerc să prezint cultura mea cât de mult pot. Aici multe persoane nu știu unde este Armenia, și eu încerc să le prezint cultura bogată pe care noi armenii o avem.

 

Adăugăm din partea redacției, că Jenya ne ajută, voluntar, și pentru unele activități ale comunității noastre.

 

2