Arhiepiscopia Armeana

Scrisoarea de condoleanțe a PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, Exarhul Eparhiei Armene din Bulgaria, adresată familiei Benlian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Biserica armeană este profund îndurerată în urmă dispariției unuia dintre cei mai vrednici fii ai săi Dicran Benlian din Constanța, care a trecut la cele veșnice în ziua de 14 aprilie 2021.

În timpul vieții sale a fost foarte activ în cadrul comunității armene din Constanța, participând la slujbele religioase, cântând în corul bisericesc, a fost și membru consiliului parohial, aducându-și în mod activ aportul pentru bună chivernisire a parohiei.

Împreună cu soția sa Azaduhi Benlian au transmis aceași dragoste de limba maternă și tradiții celor doua fiice, care la rândul lor continuă implicarea în activitățile comunității cu aceeași dăruire.

Suntem adânc încredințați că toți cei care trec pragul vieții pământești trecând la Domnul, la lumina cea veșnică a vieții din ceruri vor rămâne pururea în amintirea celor care i-au iubit. Ei nu dispar din dragostea celor apropiați rămânând prezenți prin amintire și în rugăciune  în toate clipele vieții acestora.

          Ceasul trecerii din această viață domnului Dicran Benlian a adus umbra cernită a tristeții  de  necuprins în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut și mai mult, a celor care l-au iubit. Dorim din suflet ca ruga Noastră să se alăture  tuturor glasurilor care se înalță spre Domnul pentru odihna sufletului domnului Dicran Benlian.

            Împărtăşim durerea familiei Benlian, transmitem condoleanţe sincere întregii familii, rudelor, prietenilor. Dicran Benlian va rămâne vie în memoria tuturor ca o persoană cu calităţi deosebite de om.

Dumnezeu să-l odihnească  şi să  fie primită în Împărăţia Cerurilor!

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România