Mihai Stepan Cazazian

Scrisoarea de condoleanțe a P.S. Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, adresată familiei Kumbetlian, rudelor și comunității armene din Constanta

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Suntem profund îndurerați de trecerea fulgerătoare in neființă a unui membru de seamă al Bisericii Armene, un adevărat patriot, om de știință, cel care a fost Prof. Univ. Dr. Garabet Kumbetlian. Comunitatea armeana din Constanta și comunitatea științifică internațională au pierdut pe unul dintre cei mai de seama reprezentanți, care și-a dedicat întreaga viața științei.

Suntem mândri ca în cadrul Eparhiei Armene din Romania a trăit și a activat un asemenea savant. De-a lungul anilor, dl. Garabet Kumbetlian și-a adus aportul la dezvoltarea științei, promovând relațiile de colaborare între România și Armenia, contribuind la dezvoltarea acestora, participând activ in domeniile cultural, educațional, precum și la numeroase conferințe și simpozioane internaționale.

Neprețuitul membru al comunității armene, dl. Garabet Kumbetlian a reprezentat un exemplu pentru armeni și romani deopotrivă, fiind apreciat și iubit.
Întreaga sa activitate, precum și contribuțiile științifice au fost apreciate pe plan național și internațional.

Transmitem condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și prietenilor! Personalitatea sa va dăinui in memoria tuturor, fiind un exemplu de profesionalism, dăruire, valoare autentica și originalitate.

Ne rugam pentru odihna și pacea sufletului domnului Garabet Kumbetlian, pentru a așeza sufletul lui in împărăția cerurilor.

Fie-i memoria binecuvântata! Amin!