Mihai Stepan Cazazian

Scrisoarea adresată donatorilor de Bedros Terzian, director executiv interimar al Fondului Armenia  

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 

Erevan 26.07.2018

Stimati donatori ai Fondului Armenia,

Am preluat oficial functia de director executiv interimar al Fondului Armenia pe data de 19.07.2018 , ca urmare a votului favorabil a membrilor consiliului de administratie al Fondului Armenia, cărora presedintele Republicii Armenia – care este si presedintele consiliului de administratie al Fondului Armenia – le prezentase propunerea si le ceruse opinia.

Pana atunci, imediat dupa ce presedintele republicii mi-a solicitat să preiau aceasta functie si acceptul meu, m-am deplasat la Erevan pe 15 si 16 iulie 2018 , unde am avut intrevederi cu inalte oficialitati ale statului si cu personalul  biroului din Erevan ale Fondului Armenia.

Prima mea sarcina a fost să mă asigur de integritatea conturilor Fondului Armenia. In timpul verificarilor, s-a dovedit ca toate sumele retrase de catre fostul director executiv de pe cardul de credit al Fondului si folosite in scopuri personale au fost returnate in scurt timp ; datorita acestui fapt, abuzul nu a putut sa fie sesizat de organele de control si de audit.

Prin urmare, apărând aceasta bresa in sistemul de control, am solicitat introducerea imediata de masuri aditionale de monitorizare si control ale conturilor.

In zilele urmatoare se va declanșa procedura de selectie a unui nou director executiv. Candidatii vor fi examinati de un juriu prezidat de mine, in data de 10 septembrie 2018.

Stimati donatori,

De peste 26 de ani Fondul Armenia a lucrat cu transparentă și in conformitate cu normele internationale, derulând un numar mare de proiecte. Fondul Armenia isi continua activitatea. In prezent sunt în derulare aproape 60 de programe. Armenia si Arțakh au nevoie de această institutie.

Sunt sigur ca impreuna cu donatorii nostri vom trece cu bine peste aceasta incercare, în paralel cu introducerea de reforme care să ne permită să realizam proiecte si mai ambitioase, in folosul cetatenilor din Armenia si Arțakh.

BEDROS  TERZIAN,

Director executiv interimar al Fondului Armenia

Traducere: Garabet Haciaturian, reprezentant national pentru România al Fondului Armenia