Redactor

Scrisoare de mulțumire

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Domnului Ion Marcel Ciolacu    

Președintele Camerei Deputaților 

Mult  stimate domnule Președinte,

De la Catedrala Armeană SFINȚII ARHANGHELI MIHAIL ȘI GAVRIIL din cadrul Eparhiei Armene din România vă transmitem binecuvântarea și iubirea noastră și ne exprimăm gratitudinea  pentru  primirea în audiență.

            Apreciem deosebit de mult atenția și sprijinul pe care-l acordați comunității armene din România. Comunitatea armeană din România este cea mai veche din  Europa, iar de peste un mileniu, trăind și muncind în  a doua sa patrie, România, a creat o bogată moștenire culturală și spirituală. Statul român  a sprijinit întotdeauna și continuă să ocrotească minoritățile naționale, inclusiv minoritatea armeană, care  întotdeauna s-a remarcat prin munca sa  creatoare, contribuind activ la dezvoltarea și întărirea statului român.

          În numele Eparhiei și al Comunității Armene din România vă adresăm gratitudinea noastră Dumneavoastră membrilor întregului Parlament Român, în special celor doi parlamentari armeni, Varujan Vosganian și Varujan Pambuccian, care au inițiat și au aprobat proiectul de lege prin care ziua de 12 octombrie devine ,,Ziua limbii, alfabetului și culturii armene” în România.

           Suntem siguri că această lege va fi un promotor pentru adâncirea relațiilor de prietenie dintre  cele două popoare armean și român și va fi încă un prilej de a aprofunda și mai mult legăturile  culturale dintre cele două popoare. Avem, de asemenea, convingerea că ea va contribui  la dezvoltarea colaborării dintre Armenia și România în domeniul cultural și educațional.

     Vă adresăm urările noastre de sănătate și binecuvântarea Celui de Sus în realizarea  tuturor proiectelor ce aduc prosperitate întregii țări.

Cu  binecuvântare și rugă către  Dumnezeu

+P.S. Episcop  Datev Hagopian

Întâistătătorul Eparhiei Armene din România,

Locțiitorul Eparhiei Armene din  Bulgaria

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România