Arhiepiscopia Armeana

SCRISOARE de FELICITARE | PREAFERICITULUI RAPHAËL BEDROS XXI MINASSIAN, CATOLICOS ȘI PATRIARH ARMEANO-CATOLIC AL CASEI DIN CILICIA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Preafericitul Părinte Patriarh,

Cu mare bucurie vă felicităm cu ocazia alegerii Dumneavoastră ca cel de-al 21-lea Catolicos și Patriarh armeano-catolic al Casei din Cilicia.

Ne bucurăm din suflet că, după o scurtă pauză, Casa din Cilicia are un nou ales în scaunul patriarhal, în persoana Preafericirii Voastre. Acordăm o mare importanță misiunii Dumneavoastră și rolului esențial în viața națională și spirituală a Bisericii Armene și poporului armean.

Vă dorim o activitate fructuoasă și suntem siguri că, datorită muncii Dumneavoastră sârguincioase, slujirii altruiste, eforturilor comune, se vor face progrese în depășirea provocărilor cu care se confruntă națiunea noastră, în folosul Sfintei noastre Biserici, al Patriei și al credincioșilor noștri.

Vă invităm cu drag să vizitați Eparhia Armeană din România cu prima ocazie și să vizitați catolicii armeni din Transilvania, care s-au stabilit aici încă din secolul al XVII-lea și au construit temple și biserici magnifice.

Rugăciunea și dorința noastră este ca Preaînaltul Dumnezeu să Vă păstreze și să Vă protejeze sub protecția Sfintei Sale Mâini Drepte, oferind sănătate, mulți ani de îngrijire pastorală, pentru gloria lui Dumnezeu și strălucirea Sfintei Biserici.

        Cu dragoste în Hristos,

+ Episcop Datev Hagopian

Întâistătătorul Eparhiei Armene din România

Exarh al Eparhiei Armene din Bulgaria

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene