Mihai Stepan Cazazian

Scrisoare de condoleanțe, din partea UAR, transmisă Asociației Culturale “RAFFI”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Uniunea Armenilor din România a transmis domnului Ara Echighian, președinte al Asociației Culturale Raffi o scrisoare de condoleanțe la trecerea în neființă a regretatului Gaidzag Ohanesian pe care o redăm mai jos.

 

Semn_Electoral_UAR

ASOCIAȚIA CULTURALĂ „RAFFI”

Domnului Ara Echighian

PREȘEDINTE

Am aflat cu nespusă durere vestea trecerii în neființă a iubitului nostru prieten Gaidzag Ohanesian.

Gaidzag va rămâne pentru noi modelul unui patriot, devotat neamului său și cauzei armenești. Un om înțelept, respectat de cei din jur, dar și cu simțul umorului, luptând întotdeauna cu un cuvânt potrivit împotriva deznădejdilor.

Gaidzag Ohanesian a onorat prin activitatea sa țara care l-a primit. A fost un membru marcant al comunității armene din California. Prestația sa ca președinte al Asociației Raffi este adesea evocată cu recunoștință de dumneavoastră cei care ați colaborat cu el și i-ați urmat la conducerea Asociației și, de asemenea, de întreaga Uniune a Armenilor din România.

În același timp, Gaidzag Ohanesian nu și-a uitat niciodată pământul natal românesc și comunitatea romanahailor. El face parte din galeria marilor binefăcători ai comunității noastre, legându-și numele de înfrumusețarea unora dintre așezămintele sacre ale armenilor din România. A făcut toate acestea cu dragoste și dăruire, nu a cerut niciodată vreo răsplată și nu a vrut ca numele lu să fie scris spre o glorie efemeră. Și tocmai de aceea numele lui rămâne adânc gravat în inimile noastre.

Dumnezeu să-l odihnească și, așa cum spunem noi, armenii, să-i lumineze sufletul!

 

Senator Varujan Vosganian

Președinte al U.A.R.