Mihai Stepan Cazazian

Sărbătorile Pascale în Iași

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG-20160501-WA0009

Cu binecuvantarea Preasfintitului Episcop Datev Hagopian ,in seara zilei de 30 Aprilie, a fost oficiata in biserica Sf. Maria din Iasi, Sfanta Liturghie de Ajun de Paste, de catre PC Preot Radu Krikor Holca.

Sarbatoarea Invierii Domnului nu este doar cea mai veche sarbatoare crestina, ci inceputul tuturor sarbatorilor si praznicelor.Ne-a bucurat prezenta la slujba a tinerilor din comunitate Aram Mandalian si Avedis Stepanian ,care impreuna cu preotul au dat lumina invierii  credinciosilor, ducand-o spre casele lor ,binevestind pe drum, Invierea Domnului.Tot odata in biserica din Iasi in seara zilei de Miercuri s-a savarsit slujba de Denie, unde au participat alaturi de enoriasi un grup de tinere din Constanta.

IMG-20160501-WA0004

IMG-20160427-WA0000

Marti 3 mai s-a oficiat pomenirea mortilor in cimitirul Armenesc din Iasi. Biserica noastra are randuit ca dupa sarbatoarea Invierii sa-i pomenim pe cei dragi, inaintasii si binefacatorii  bisericii, care au plecat in lumea vesniciei, asfel comunitatea armeana din Iasi i-a pomenit pe cei adormiti, deoarece perioada aceasta (Pastelui) ne ofera prilejiul de legatura spirituala cu cei care nu mai sunt printre noi,Sarbatoarea Invierii fiind  sarbatoarea celor vii dar si a celor morti.

Hristos a Inviat!       

Consiliul Parohial Iasi

P1050847

  •  
  •