Mihai Stepan Cazazian

Sărbătorea Paștelui la Iași

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

789

Dupa lunga calatorie duhovniceasca  de 40 de zile cum este asemanat Postul Mare, ne-am invrednicit in seara zilei de 19 Aprilie 2014 de a fi martorii Invierii Domnului Nostru Iisus Hristos in Biserica” Sfanta Maria” din Iasi.

Slujba de Liturghie (Ajunul Pastelui) la care au participat majoritatea armenilor din Iasi a fost infrumusetata prin participarea activa la buna desfasuare a slujbei a domnului consilier Dr. Zareh Nazarian, precum si a tanarului student din Armenia Albert Danielian. In timpul sfintei liturghii unul din reprezentantii tineretului din Iasi ,Avedis Stepanian, a dat citire pastoralei Preasfintiei Sale Episcop Datev Hagopian adresata binecredinciosilor enoriasi cu prilejul Invierii Domnului.

paste 2014

La sfarsitul slujbei s-a cantat imnul Invierii, Hristos A Inviat, Christos Ariav I Merelot, in limba armeana de catre grupul studententelor din Armenia, precum si in limba romana de catre enoriasi.

paste 2014 1

Slujba de parastas la capela cimitirului armenesc

Marti,22 Aprilie, la cimitirul armenesc din Iasi, ne-am amintit de cei care nu mai sunt printre noi, printr-o slijba de parastas, deoarece sarbatoarea Invierii este sarbatoarea celor vii, dar  si a celor care au trecut la Domnul.

Dupa oficierea slujbei de pomenire la morminte, prin stradania doamnelor din comunitatea s-a oragnizat o agapa unde s-a ciocnit un ou rosu  impreuna cu studentii din Armenia, care au avut prilejul de a vedea traditiile si obiceiurile pascale din Iasi.

Comitetul Parohial Iași

paste 2014 2

Impreuna cu studentii din Armenia veniti sa studieze la Iasi