Arhiepiscopia Armeana

Sărbătoarea Sfintei Parascheva la Iași

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Mitropolia Moldovei și Bucovinei sărbătorește în fiecare an pe data de 14 octombrie marea sărbătoarea a Sfintei Cuvioase Parascheva, patronă spirituală a Moldovei, cea care alină suferințele, mângaie pe cei și întristați și izbăvește pe cei deznădăjuiți.

 La invitația Înalt Preasfnției Sale Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și în acest a fost prezent Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, Preasfințitul Episcop Datev Hagopian, însoțit de Părintele Radu Krikor Holca, care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva, precum și la moaștele Sf.Cuvios Paisie de la Neamț, aduse cu binecuvântarea ÎPS Părinte Teofan și au avut bucurie de a-i revedea pe frații ierarhi din Biserica Ortodoxa Româna.

Totoadată, pe 15 octombrie, Preasțințitul Episcop Datev Hagopian a oficiat Sfânta Liturghie la biserica armeană Sfânta Maria din Iași, în coslujire cu preotul Radu Krikor Holca și preotul Yeznig Torgomian. La finalul slujbei enoriașii prezenți au fost binecuvântați de către Preasfinția Sa Datev Hagopain cu Sfânta Dreaptă de argint, cu un fragment din moaștele Sf Ioan Botezătorul, adusă special la Iași de la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din București.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România