Mihai Stepan Cazazian

Sărbătoare pentru copiii armenilor din Botoşani

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Foto 7

Copiii armenilor botoşăneni  s-au bucurat să fie împreună la Ajunul Crăciunului, primind cadouri la sfârşit de an.Foto 2

Împreună cu părinţii, ei au participat la o slujbă religioasă în biserica „Sfânta Maria”. După slujbă, preotul  Crikor Holca le-a vorbit despre  semnificaţia simbolică a darurilor. Fiecare dintre faptele bune şi lucrurile din jurul copiilor sunt daruri de la Dumnezeu, ele fiind trimise prin părinţi, învăţătură, ascultare şi bună purtare. Prezenţa copiilor la slujba din biserică împreună cu părinţii „este darul cel mai important pe care îl face Domnul astăzi”.

 

A urmat împărţirea de cadouri fiecărui copil.  În acest an darurile au venit sub formă de „tichete – cadou” personalizate, oferite de Uniunea Armenilor din România. Atmosfera a fost de sărbătoare şi părinţii au făcut fotografii copiilor.

Viorica Popa, preşedintele filialei  Uniunii Armenilor din România, a încheiat spunând că  la Botoşani, prin tradiţie, se ofereau copiilor bani în locul darurilor de Crăciun, dându-le acestora posibilitatea de a alege singuri să îşi cumpere ceea ce îşi doresc . Mentalitatea  armenilor de a chibzui atent înainte de a cumpăra un lucru „era transmisă în această  modalitate copiilor”.

Florin Simion Egner

Foto 3Foto 5