Mihai Stepan Cazazian

Sărbătoare armenească la Târgu Ocna

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

DSCN9369

Oraşul Târgu Ocna a găzduit, la sfârşitul săptămânii, două evenimente de mare însemnătate pentru comunitatea armeană. Este vorba despre hramul Bisericii Armene Sfânta Maria din Târgu Ocna, unica biserică de rit armean din judeţ, şi lansarea cărţii ,,Armenia, o geografie sacră”, a istoricului Adrian Popovici.
Slujba de hram a avut loc ieri şi a fost oficiată de către Episcopul Datev Hagopian, Întâistătătorul Bisericii Armene din România, şi de vicarul eparhial preot Ezsras Bogdan, originar din Târgu Ocna, în prezenţa a numeroşi credincioşi din Bucureşti, Bacău, Târgu Ocna, Focşani, Iaşi, Suceava şi Gherla.
Manifestările religioase au fost prefaţate, sâmbătă seara, de lansarea volumului „Armenia, o geografie sacră”. Evenimentul a avut loc în Sala Mare a Primăriei, în prezenţa primarului oraşului Târgu Ocna, Stefan Silochi, şi a editorului lucrării, Marius Marian Solea, consilier la Secretariatul de Stat pentru Culte.

Mihai Dănăilă

http://www.ziarulevenimentul.ro

fotografii preluate https://picasaweb.google.com

DSCN9312

DSCN9348

DSCN9334

DSCF1542

DSCN9418

Duminică 7 iulie a fost și ziua de naștere a PC Episcop Datev Hagopian. Cu acest prilej, la masa de hram, Surpazan a fost sarbătorit de comunitatea armeană și invitații prezenți la eveniment.

DSCN9422

One Response to Sărbătoare armenească la Târgu Ocna

  1. larissa July 10, 2013 at 12:58 am

    …din pacate primarul orasului nu a participat din motive obiective….la evenimenta fost prezent viceprimarul ing.Marcel David….