Mihai Stepan Cazazian

Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

În Catedrala Patriarhală din București

În Catedrala Patriarhală din București

În a treia săptămână a lunii ianuarie a fiecărui an (18 – 25 ianuarie), Bisericile creştine din întreaga lume organizează seri de rugăciune pentru unitatea creştină. Tema Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină din anul 2013 este Cu ce mă voi înfăţişa înaintea Domnului? inspirată din textul scripturistic de la proorocul Miheia VI, 6-8.

În Bucureşti, Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştină (18-25 ianuarie 2013) se desfășoară  după următorul program:
– Vineri, 18 ianuarie 2013, orele 16.00, la Catedrala patriarhală din Dealul Mitropoliei;
– Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, orele 17.00,  la biserica armeană Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil din bulevardul Carol I, 43;
– Duminică, 20 ianuarie 2013, orele 17.00, fiecare Biserică va face rugăciuni pentru unitatea creştină în cadrul slujbelor obişnuite;
– Luni, 21 ianuarie 2013, orele 17.00, la biserica evanghelică din strada Luterană 2;
– Marţi, 22 ianuarie 2013, la biserica greco-catolică Maica Domnului din strada Sirenelor 39;
–  Miercuri, 23 ianuarie  2013, orele 17.00, la biserica reformată Calvineum din strada Luterană 13 bis;
– Joi, 24 ianuarie 2013, orele 17.00, la biserica anglicană din strada Arthur Verona 3;
– Vineri, 25 ianuarie 2013, orele 17.00, la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din strada General Berthelot 19.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştină a debutat pe 18 ianuarie 2013. La Catedrala patriarhală din Bucureşti a fost săvârşită Vecernia de către Preasfinţitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, la care Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat, iar reprezentanţii celorlalte culte creştine din Bucureşti au asistat.

La finalul sfintei slujbe, PS Episcop Datev Hagopian, Arhiepiscopul Bisericii Armene din România, a vorbit despre suferinţa, greutăţile şi problemele sociale ale lumii actuale.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a subliniat rolul Bisericii creştine în împreună călătorie pe calea faptelor iubirii creştine pentru rezolvarea problemelor singurătăţii, suferinţei, migraţiei sau nedreptăţii sociale, nu numai prin cuvânt, ci mai ales prin faptă. “Apropierea dintre creştini trebuie însoţită, pe lângă citirea Sfintei Scripturi şi rugăciunea pentru unitate, de o conlucrare, o cooperare practică într-o societate din ce în ce mai tulburată din punct de vedere spiritual şi polarizată din punct de vedere.

La Catedrala Armeană din București, în data de 19 ianuarie, au fost prezenți preoți și credincioși de diferite confesiuni. Au participat din partea B.O.R. P.S.Episcop Ciprian Cîmpineanu, episcop-vicar patriarchal, IPSS Arhiepiscop Ioan Robu – Biserica Romano-catolică, P.S. Episcop Mihail Frățilă – Biserica Greco-catolică , P.S. Episcop Daniel Zikeli – episcope vicar Biserica Luterană și Î.P.S. Francisco Javier Lozano, nunțiul apostolic în România și Republica Moldova. A fost prezent Excelența Sa Hamlet Gasparian, Ambasador al republicii Armenia în Romînia. După slujbă a avut loc o agapă frățească la reședința episcopală.