Mihai Stepan Cazazian

Sanctitatea Sa Karekin II CONDAMNĂ atacurile împotriva comunităților creștine din Siria

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 vehapar

Sanctitatea Sa Karekin II, Patriarh Suprem și Catolicos al Tuturor Armenilor a condamnat în termeni foarte duri recentele atacuri teroriste ce au avut loc la Damasc, lîngă Școala Armeană Sfinții Traducători, și care au dus la uciderea a doi copii armeni și rănirea altor zeci de persoane. Sanctitatea Sa a calificat această acțiune odioasă, în preajma unui lăcaș de educație, ca fiind inacceptabilă, creștinii fiind ținte în conflictul din Siria.

Sanctitatea Sa a transmis condoleanțe familiilor îndoliate și a subliniat că Sfîntul Scaun va susține, în continuare, pe armenii din Siria. Pe 17 noiembrie un Requiem va fi oficiat în Catedrala Sfânta Maria pentru sufletele celor uciși și pentru pace în Siria.

Luni 11 noiembrie tiruri de mortiere au lovit un autobuz școlar în fața școlii armene în timp ce copiii se pregăteau să urce pentru a merge acasă.

Cei doi copii uciși erau Hovhannes Atokhanian, elev în clasa I, în vîrstă de 6 ani și Vanessa Mikho Bedros. În aceeași zi un alt obuz a lovit Școala Creștină Sfântul Ioan din Damasc.