Mihai Stepan Cazazian

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea condamnă atentatul de la Cairo

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Karekin-II

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicos al tuturor armenilor a trimis un mesaj de condoleanțe și sprijin Sanctității Sale Tawadros al II-lea, Papă al Alexandriei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe copte din Egipt, cu ocazia atacului care a furat viața a zeci de victime nevinovate în biserica Sfinții Petru și  Pavel* din Cairo.

Catolicosul Tuturor Armenilor a asigurat poporul credincioșilor Bisericii Copte și pe Primat de compasiunea Sfântului Sinod, și de fraternitatea monahală a Sfântului Etchmiadzin și a credincioșilor Bisericii Armene. În mesajul său, Patriarhul scrie “Condamnăm cu cea mai mare severitate acțiunile teroriste îndreptate împotriva bisericilor creștine și ne adresăm tuturor oamenilor de bună credință să ia  toate măsurile necesare pentru a preveni astfel de acțiuni și  crime împotriva umanității. “

La sfârșitul mesajului său, Catolicosul îl asigură pe Patriarhul Tawadros al II-lea de rugăciunea sa frățească pentru odihna sufletelor victimelor și  Duhul Sfânt să mângâie familiile victimelor. Sfinția Sa se roagă pentru credincioșii Bisericii Copte, să trăiască din nou în pace și armonie, liberi de toate crime îngrozitoare și de terorism.

 

 

*O bombă a explodat duminică dimineața la Catedrala coptă din Cairo, în timpul desfășurării liturghiei, au anunțat serviciile de securitate egiptene. Cel puțin 22 de persoane au murit și 35 au fost rănite, iar multe dintre victime sunt femei și copii, în urma exploziei unei bombe la biserica Sfântul Petru, din incinta Catedralei Ortodoxe Copte. Presa egipteană susține că teroriștii au folosit circa 6 kilograme de explozibil pentru a fabrica bomba.