Mihai Stepan Cazazian

S.U.A. / Statul Michigan a recunoscut independența Karabagh-ului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

senatorul democrat David Knezek

 

Michigan este al optulea stat al Statelor Unite care  recunoaște independența Republicii Arțakh (Nagorno-Karabagh). Pe 28 septembrie Senatului  Statului Michigan a votat o rezoluție în acest sens, la inițiativa senatorului democrat  David Knezek .

Textul rezoluției  care a fost votat de către  majoritatea covârșitoare a membrilor Adunării Legislative a statului din nord-estul Statelor Unite, invită autoritățile americane să stabilească legături economice și culturale cu Republica Arțakh  pentru a sprijini pacea și stabilitatea în regiunea Caucazului de Sud și felicită Comitetul Național Armean din  Michigan (ANC-MI) pentru  promovarea acestei inițiative.

„Votul Senatului Michigan în favoarea independenței Arțakhului reflectă puternic angajamentul constant al Statelor Unite pentru autodeterminare în această regiune și dă o lovitură la fel de puternică politicii de agresiune a președintelui  azer Ilham Aliyev împotriva acestei Republicii pașnice„ – se spune în mesajul președintei ANC Michigan, Lara Nercessian, în numele “armenilor statului Marilor Lacuri și Statele Unite ale Americii“. Totodată ea “mulțumește  senatorul Knezek și tuturor colegilor  lui din Senatul  Statului  pentru sprijinul lor activ în favoarea poporului din Arțakh. “