Mihai Stepan Cazazian

S-a stins din viață, la vârsta de 89 de ani,  George Deukmejian, fost guvernator al Californiei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Fostul guvernator al statului California, George Deukmejian, cunoscut sub numele de “Deuk cel de fier” pentru atitudinea sa intransigent în fața criminalității din California a decedat la vârsta de 89 de ani.

Familia a spus că fostul guvernator republican a murit la domiciliul său din Long Beach, din cauze naturale.

“El a fost un om bun, cinstit, integru și de caracter, care era extrem de mândru de moștenirea sa armeană”, se spune în declarația de presă. “El ia iubit familia și prietenii și a fost întotdeauna recunoscător multor credincioși care au crezut în el și au slujit în administrația sa.

S-a folosit de dreptul său de veto, spunând că a făcut acest lucru pentru a salva contribuabilii din California la plata a peste 7 miliarde de dolari în timpul mandatului său. El a insistat că majorările de taxe ar servi doar la încetinirea economiei producătoare de locuri de muncă, ciocnindu-se de mai multe ori cu democrații care au avertizat că Statul California ar suporta costuri pe termen lung pentru refuzul său de a recunoaște că banii generați de structura fiscală existentă ar fi insuficienți.

Născut în 1928, în Menands, New York, Courken George Deukmejian Jr., se trăgea dintr-o familie de imigranți armeni, ale căror familii au fugit în Statele Unite în timpul genocidului comis de Imperiul Otoman.

A studiat sociologia la Colegiul Siena și apoi a absolvit dreptul la Universitatea St. John din New York.

A fost  Procuror general al Californiei, între  1979-1983 și a deținut două mandate de guvernator al aceluiași stat începând cu anul 1983.

Vezi mai mult pe https://en.wikipedia.org