Mihai Stepan Cazazian

S-a stins din viață colegul nostru Eduard Antonian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Uniunea Armenilor din România și Redacția Ararat anunță cu profundă durere trecerea în neființă a colegului și prietenului nostru Eduard Antonian.

Absolvent al Facultății de Istorie a Universității București Eduard Antonian s-a alăturat, în anul 1997 colectivului redacției Ararat și a contribuit în același timp la activitățile Uniunii, ca reprezentant al organizației de tineret. A participat constant la seminariile și simpozioanele ce au avut loc în țară cu reprezentanții minorităților, vorbind despre istoria comunității armene din România. Și-a susținut lucrarea de licență cu tema Genocidul Armean iar apoi a publicat o serie de articole pe această temă. A realizat, alături de Mihai Stepan Cazazian și o echipă a Televiziunii Române, documentarul  Emanuel – Visul doar vis despre viața lui Manuc Bey iar în ultimii ani a colaborat cu redacția Alte Minorități la realizarea unor interviuri și reportaje despre comunitatea armeană. A participat la Erevan la un simpozion internațional dedicat lui Manuc Bey Mirzaian iar apoi a făcut o deplasare în Karabagh unde a realizat un reportaj despre armenii de acolo. Articolele publicate în revista Ararat au fost variate : de la interviuri cu personalități armenești la articole despre istoria comunității armene și recenzii iar în ultimii ani avea o rubrică permanentă intitulată Din Araratul de odinioară în care a extras momente importante din viața comunității, publicate în Revista Ararat din perioada interbelică. Era înscris la un doctorat la Facultatea de Istorie a Universității BabeșBolyai din Cluj…dar, din păcate, nu a mai apucat să-l obțină.

A iubit Armenia, pe armenii gherleni – cel mai bun prieten al lui era regretatul Mircea Tivadar – și îi plăcea să asculte formația… Iron Maiden. Restul e istorie…

Dumnezeu să-l odihnească în Pace !

Pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu anunțăm că astăzi, 22 august începând cu orele 17, Eduard Antonian va fi depus la Capela Cimitirului Armenesc din șos. Pantelimon nr. 90 iar Slujba de înmormântare va avea loc mâine 23 august la orele 13.