Mihai Stepan Cazazian

S-a stins din viață o prietenă a armenilor din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ambasadorul Republicii Armenia în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Karine Kazinian, s-a stins din viață, în Statele Unite, în dimineața zilei de 6 decembrie.

Anunțul a fost făcut de primul ministru Tigran Sargsyan în cadrul ședinței  guvernului de la Erevan care a păstrat un moment de reculegere.

Karine Kazinian s-a născut la 8 ianuarie 1955 la Erevan. A absolvit Universitatea de Stat din Erevan, secția filologie, în anul 1977. A lucrat la ambasada URSS din Mozambic, între anii 1977-1981 și ambasada URSS din Portugalia între anii 1983-1988. În 1997 a fost numit Charge d’ Affaire al Republicii Armenia la București după decesul soțului ei Gheorghi Kazinian, primul ambasador al Armeniei în România. Între anii 1999-2001 a ocupat funcția de ambasador al Armeniei în România. Iar apoi, pînă în 2009, ambasador în Germania. Karine Kazinian a lucrat ca adjunct al ministrului de externe al Armeniei în perioada 2009-2011. Din 8 septembrie 2011 a fost numită ambasador în Marea Britanie.

A primit medalia Mkhitar Goș din partea Guvernului armean iar din partea României, Marea Cruce de Merit.

Uniunea Armenilor din România  a transmis un mesaj de condoleanțe Ministerului de Externe al Armeniei și familiei celei ce a fost o prietenă a comunității armene dar și a poporului roman, regretata Karine Kazinian.

Alături de Comitetul Director al U.A.R. în anul 2001