Redactor

Noul sediu al sucursalei U.A.R. Roman a fost inaugurat vineri 13 ianuarie

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Paradoxal poate pentru amatorii de film, dar recenta Vineri 13 de la mijlocul acestui ianuarie în curs a fost chiar una de bun augur pentru inimoasa comunitate a armenilor romașcani. Spun asta pentru că, mulțumită eforturilor și a entuziasmului dovedite de dumnealor – în fruntea cu carismaticul lor lider, stimabilul domn doctor Emanuel Nazaretian – 13 ianuarie 2023 a fost ziua de care de acum încolo ne vom aminti cu plăcere ca moment al inaugurării noului sediu al U.A.R. Roman.

La acest moment festiv, de bun augur petrecut acum la început de nou an, alături de membri comunității armene au fost prezente oficialități locale de prim rang, începând de la primarul municipiului Roman și continuând cu distinși actuali sau foști membri ai Parlamentului, personalități locale, reprezentanți marcanți ai tuturor cultelor religioase, creștin, ortodoxe, romano-catolice, reprezentanți ai comunităților etnice locale, elenã și mozaicã, dar și prieteni și simpatizanți din Roman, apropiați sufletește de comunitatea armeană.

“Armenii în Moldova nu sunt venetici, ei se numără printre fondatorii de comunități în statul feudal Moldova încã din secolele XII-XIII” amintea liderul UAR Varujan Vosganian – prezent la eveniment citându-l pe Nicolae Iorga – în alocuțiunea rostită la inaugurarea noului sediu.

Prezenți la eveniment, pentru a împărtăși bucuria momentului alături de comunitatea din Roman au fost și câțiva inimoși prieteni armeni din Botoșani, Gherla, Cluj și Baia Mare. Bineînțeles că toți participanții la eveniment  au fost încântați să viziteze spațiile frumosului edificiu care va constitui începând de acum casa de suflet a comunității armenești din Roman. Astfel că, de acum încolo, acest frumos loc va deveni adăpostul în care vom regăsi cu siguranță obiecte simbolice, documente, precum și toate acele frumoase amintiri ce ne vorbesc despre poveștile armenilor  trăitori cândva, dar și acum în frumoasele ținuturi moldave.

Dar, cu siguranță că implicit, locul acesta ne va reaminti mereu despre empatia și entuziasmul pe care cuplul Emanuel și Mihaela Nazaretian le-au adus din plin pentru materializarea unui deziderat.

Articol și fotografii de Eduard ȘAHINIAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *