Mihai Stepan Cazazian

Rusia a finalizat desfășurarea forțelor sale de menținere a păcii în Nagorno-Karabakh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Rusia a finalizat desfășurarea forțelor sale armate de menținere a păcii în Nagorno-Karabakh vineri, 20 noiembrie, a declarat Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării. El l-a informat și pe președintele rus Vladimir Putin.

Rusia a realizat, pentru această desfășurare, 250 de zboruri aeriene transportând 1.960 de soldați, 552 de piese militare precum tancuri, vehicule de transport. Forțele ruse de menținere a păcii au înființat 23 de centre de control în Nagorno-Karabakh. Serghei Șoicu a mai indicat că soldații ruși au asigurat, deminat și curățat de resturile vehiculelor militare trecerea/coridorul Lacin și drumul de 28 km dintre acest pasaj și Stepanakert.

În cele din urmă, ministrul rus al Apărării a declarat că, din 14 noiembrie, forțele rusești au coordonat întoarcerea sigură din Armenia în Nagorno-Karabakh a 4.436 de refugiați armeni. Din 17 noiembrie, șoferii pot folosi acest drum între Armenia și Arțakh.

Pe de altă parte Rusia își întărește forțele de grăniceri între Armenia și Azerbaidjan cu 188 de noi soldați.

Șeful Serviciului de Securitate Națională a Rusiei, Alexander Bortnikov a declarat că : „În cadrul securității frontierei Republicii Armenia și a forțelor ruse de pace din Nagorno-Karabakh, am decis, la cererea Armeniei, să transferăm 188 de soldați suplimentar și armamentele necesare. Acești polițiști de frontieră vor oferi forță suplimentară la granița Armeniei și Azerbaidjanului și la punctele de control din orașele Tegh și Sirgit ”, a declarat Alexander Bortnikov. El a mai spus că Rusia a informat Azerbaidjanul cu privire la această desfășurare suplimentară de forțe.