Redactor

Români, armeni, eleni …

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

și italieni, alături de Corina Chiriac la Curtea de Argeș, de Ziua Europei

Români, armeni, eleni și italieni au urcat ieri pe scena Centrului de Cultură „George Topîrceanu” din Curtea de Argeș, pentru a sărbători împreună Ziua Europei, alături de una dintre cele mai iubite artiste de muzică ușoară.

Spectacolele oferite au fost aplaudate la scenă deschisă, evenimentul fiind marcat de lansarea cărții „Minuni Trăite”, sub semnătura îndrăgitei cântărețe de muzica ușoară, Corina Chiriac (mama sa este de origine armeană).

Cei care au încântat audiența prin dansuri și muzică au fost Ansamblul Vartavar al Uniunii Armenilor din România (condus de Bela Martikian) , ansamblul Comunităţii Elene din Piteşti, artiști ai Grupului Musicando, condus de Adina Sima-  ai Comunităţii Italiene din Argeş, interpreţi şi dansatori ai Centrului de Cultură şi Arte din Curtea de Argeş.

„Mulţumim doamnei Araxy Negoşanu, cea care a făcut posibilă realizarea acestui eveniment. De asemenea, Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” mulţumeşte artiştilor Mădălina Lupu, Ileana Machidon, Cătălin Iancu, Bogdan Lupu, Gabriel Tudorache, Ionuţ Lupu şi Graţian Bădescu, cei care au realizat un moment extraordinar de muzică populară, aplaudat la scenă deschisă de public. Le suntem recunoscători şi dansatorilor din Ansamblul Argeşul şi coregrafului Mihai Velea pentru că de fiecare dată sunt la înălţime în faţa spectatorilor.”- a transmis conducerea Centrului de Cultură și Arte din Curtea de Argeș. 

La Centrul de Cultură „George Topârceanu” a avut loc și o expoziție de carte, aparținând Editurii Ararat- a armenilor din România. Au putut fi vizionate și achiziționate volume precum „Întâlniri cu William Saroyan,” „Bunica mea”- memorial de Fethiye Cetin, „Basme antipopulare armenești”, de Grigor Babaian, dar si Manual de limba armeană, de Aida Markosian.

Sursa – www.interespublic.ro
sursa foto: Casa de Cultură „George Topîrceanu”- Curtea de Argeș

(Grațiela Bâzoi)