Mihai Stepan Cazazian

ROMA / Concert de jazz “TEACH ME TONIGHT – DE LA BLUES LA ETNO-JAZZ” cu ocazia inaugurării Festivalului Propatria

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Cu ocazia deschiderii celei de-a IX-a ediții a Festivalul Internațional PROPATRIA – Tinere Talente Românești (Roma, 21 septembrie – 26 octombrie 2019), Accademia di Romania in Roma, Asociația Culturală PROPATRIA din Roma, Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” din Roma, în parteneriat cu cluster-ul EUNIC Roma,organizează concertul de jazz“TEACH ME TONIGHT – DE LA BLUES LA ETNO-JAZZ”.

Concertul inaugural Teach me tonight – de la blues la etno-jazz susținut de Harry TAVITIAN (pian, voce) și Cserey CSABA, (percuție), pe scena Conservatorului de Muzică Santa Cecilia din Roma (Via dei Greci 18 – Roma), va avea loc sâmbătă, 21 septembrie 2019, ora 19:00. Concertul de deschidere a celei de-a IX-a ediții a Festivalul Internațional „Propatria – Tinere Talente Românești”face parte, de asemenea, din proiectul „Europa in Musica. Stagiunea muzicală a clusterului EUNIC Roma”, proiect inițiat de Accademia di Romania in Roma și Conservatorul de Muzică Santa Cecilia din Roma, în parteneriat cu membrii cluster-ului EUNIC Roma. Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. Pentru informații: 06 320 15 94; e-mail: accadromania@accadromania.it

Pianistul Harry Tavitian este una dintre personalitățile care au marcat evoluția jazz-ului românesc şi nu numai. Considerat de International Herald Tribune «cel mai interesant jazzman român contemporan», Tavitian a jucat un rol activ în apariția școlilor naționale de jazz din Estul Europei. “Harry Tavitian se numără printre pianiștii extraordinari care au inițiat și au desăvârșit Noul Jazz Est-European”, spunea criticul de jazz austriac Richard Schuberth la ORF1. Jazzul de avangardă şi bluesul arhaic alternează în creația sa, traversată de la începutul carierei sale de un puternic filon etnic. Tavitian se consideră armean prin naștere, român prin adopție și se simte acasă în ambele culturi, folclorul balcanic şi caucazian fiind una din sursele sale majore de inspirație. Tavitian a colaborat în cei 45 de ani de activitate cu muzicieni de marcă români și străini și a concertat în majoritatea țărilor din Europa şi în SUA.

vezi mai mult pe https://www.icr.ro