Elena Chobanyan

Revoltă la Erevan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

MHM83019-copy1

În timp ce cetățenii armeni  s-au domolit cât de cât, cu manifestațiile, în central Erevanului au  avut loc ciocniri tot pe tema prezidențială. S-o numim “revoluție” sau revoltă trecătoare?.. Jurnaliștii încearcă să afle.

La 5 noiembrie, ora 17։00, din Piața Libertății din Erevan s-a pornit marșul numit “Anonimus”, care a avut o evoluție neașteptată. Aproape 100 de participanți ai marșului organizat de către Șant Harutyunian au mers, cu bastoane și măști de Guy Fox, spre bulevardul Maștots.

Ș. Harutyunian a vrut să traverseze strada oprită circulației și să ajungă la Palatul Prezidențial, însă, ca de obicei, polițiștii au încercat să-i oprească. În acest răstimp, suporterii domnului Harutyunian au atacat poliția cu bastoane, pe când poliția le-a răspuns tot cu bastoane, dar…  de cauciuc. Astfel a început bătaia publică.

Participanții la marș au aprins sticle cu benzină, iar polițiștii i-au prins rând pe rând, ducându-i la secția de poliție, unde, în momentul de față, sunt reținute zeci de persoane, printre care și Șant Harutyunian și fiul său. Ba mai mult, în urma acestei bătălii au fost rănite câteva persoane.

În acest moment polițiștii au blocat bulevardul Baghramian și o secțiune a bulevardului Opera, iar acțiunile poliției sunt supraveghiate de șeful de poliție al Erevanului, Așot Karapetian.

Să vedem cum vor evolua lucrurile…