Mihai Stepan Cazazian

RESTAURANTUL „Tsaghkunk” din Armenia pe lista FORBES a primelor 10 restaurante din 2021

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Restaurantul Tsaghkunk din provincia armeană Gegharkunik se află pe lista Forbes a celor 10 restaurante preferate din 2021.

Lista lui Ann Abel include restaurante cu stele Michelin, în timp ce unele nici măcar nu au meniuri. „Toți mi-au adus aminte de originea cuvântului restaurant: restaurat, îngrijit, dau impresia că sunt complete”, spune autoarea.

Descriind experiența ei când a vizitat restaurantul armean din acest sat, la aproximativ o oră de capitala Erevan, Ann Abel spune:

„Când am fost să iau micul dejun, bucătarul Susanna Guckasyan și echipa ei au pregătit un festin cu brânzeturi proaspete și afumate, ierburi proaspete, lavaș (pâine nedospită), preparate cu ouă, un fel de lasagna, aveluk (măcriș sălbatic) și, preferatul meu, gaylakhash, o supă de iaurt acru cu legume verzi.

„A fi pe lista Annei Abel, senior contributor la Forbes, este o mare mândrie. Suntem recunoscători pentru oportunitatea de a ne prezenta, dar avem multe de spus”.

Tsaghkunk este bogat în cultură și istorie. Personalul speră să primească și mai mulți oaspeți din întreaga lume și să le ofere ocazia să descopere, să experimenteze o cultură culinară unică, dar și modernă.

https://www.tripadvisor.com/