Redactor

Reprezentantul Fondului Hayastan – filiala Romania, în vizită la Constanța

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 

IMG_6289

Motto : daca economisesti in fiecare zi un leu ,

in cursul unui an se strang 365 de lei ( aproximativ 107 U.S.D.)

care pot fi donati pentru o cauza nobila

 

La invitatia filialei Constanța a Uniunii Armenilor din Romania , pe data de 19.09.2013 a avut loc la Constanta o intalnire intre membri ai comunitatii armene si reprezentantul Fondului Hayastan in Romania , Garabet Haciaturian.

Am prezentat conditiile istorice , economice si politice care au determinat infiintarea Fondului in anul 1992 , ca institutie nonguvernamentala care sa concentreze donatiile armenilor de pretutindeni si sa le directioneze spre proiecte de infrastructura in Republica Armenia si Artsakh (Nagorno Karabakh) , am expus principiile statutare legate de componenta consiliului de administratie a Fondului si despre filialele nationale si am aratat o serie de realizari importante ale acestuia; a fost proiectat un film intitulat ” 20 de ani impreuna ” realizat de Fond in anul 2012 , cu ocazia implinirii a 20 de ani de activitate .

IMG_6299

IMG_6291

In continuare , am inmanat persoanelor care au efectuat donatii diplomele de participare emise de Fond.

Apoi am vorbit despre proiectul “Up-grade al Centrului medical pentru ingrijirea copiilor handicapati mental si fizic de la Gyumri – Republica Armenia “; up-grade-ul consta in construirea unui bazin de inot functional 365 de zile din 365 si care sa fie prevazut cu niste elevatoare speciale pentru ca si copii handicapati sa poate beficia de facilitatile unui bazin de inot ; Centrul medical a fost finantat de filiala din Germania iar pentru up-grade filiala din Germania va fi sponsor principal iar filiala Romania sponsor secundar ; estimez ca partea filialei Romania va fi de 15.000 U.S.D.

In incheierea intalnirii a avut loc o sesiune de intrebari si raspunsuri in sala de curs pusa la dispozitie cu generozitate de organizatori in Scoala Comenius si apoi in aer liber , in curte .

Adresez si pe aceasta cale multumiri d-rei Rafaela Cazazian – membra in Comitetul Director al filialei U.A.R. Constanța și d-lui Hacic Garabet – presedinte al Filialei pentru conditiile excelente de desfasurare a intalnirii.

Cu aceasta ocazie imi exprim disponibilitatea de a avea astfel de intalniri si cu membrii din alte filiale ale Uniunii.

Garabet Haciaturian

Reprezentantul Fondului Armenia in Romania