Elena Chobanyan

Renumitul fotbalist Luís Figo a sosit în Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe 30 august, legendarul fotbalist portughez Luís Figo a vizitat Erevanul. Fotbalistul a spus, că este o mare onoare pentru el să se alăture familiei Digitain*, să se întoarcă iarăşi la Erevan. “Ultima dată când am fost aici, a fost cu ocazia unui joc al legendelor. Când vii să joci fotbal nu ai atât de multe oportunităţi să vizitezi, să cunoști cultura țării şi oamenii. De data aceasta sunt foarte fericit să mă întorc din nou în Armenia. Cred că acum voi avea timp să cunosc țara mai bine”, a declarat Figo.

După cum a spus fondatorul Digitain, Vardges Vardanyan, este o emoție imensă pentru familia Digitain să primească o figură legendară fenomenală precum Luís Figo. Când este vorba despre reprezentarea la nivel mondial a unei companii iGaming cu cele mai noi soluții de pariuri sportive la Digitain, legendarul fotbalist, lăudat pentru reputația sa de neegalat și atitudinea câștigătoare, este fără îndoială o alegere perfectă pentru a simboliza calitatea, inovația și eficacitatea în domeniul pariurilor sportive.

Să reamintim că Luís Figo este recunoscut drept unul dintre cei mai mari jucători ai generației sale. A jucat, ca extremă, pentru mai multe echipe inclusiv Barcelona, Real Madrid și Inter Milano. A obținut o mulțime de trofee, cum ar fi patru titluri în La Liga ( Campionatul Spaniei), patru titluri în Serie A ( Campionatul Italiei), o Cupă a Cupelor UEFA, un titlu  UEFA Champions League și a primit  Balonul de Aur în anul 2000. A fost declarat Jucătorul Mondial al FIFA în 2001. Luís Figo este ambasador al mărcii Digitain și a acestei alianțe vizionare.

În cadrul conferinței de presă, fotbalistul a răspuns la întrebările ziariștilor, inclusiv fanilor, despre cariera sa, viața personală și planurile de viitor.

Figo a mărturisit: „A fost un vis pentru mine să joc fotbal și nu m-am așteptat niciodată să ajung la acel nivel. Cred că cel mai important este că în fotbal, ca și în alte domenii, să poţi să lucrezi în echipă, pentru că nu poți reuși ca individ. Succesul unui om depinde de anumiți oameni. Pot exista excepții, însă spiritul de echipă și victoria acesteia sunt extrem de importante”.

Fotbalistul portughez se consideră norocos, deoarece crede că a avut ocazia să joace la cele mai bune echipe și cu cei mai buni jucători din lume. Când a fost întrebat pentru ce echipă de fotbal ar prefera să joace, dacă ar avea șansa de a alege, Figo a răspuns că îi plăcea să urmărească meciurile lui Liverpool… din copilărie, dar nu a reușit niciodată să joace în Anglia în timpul carierei sale. „Nu m-au lăsat să joc în Anglia. Cred că aș fi jucat la Liverpool”, a notat Figo cu oarecare regret.

Comparând fotbalul din vremea sa cu fotbalul de astăzi, fotbalistul a spus că viața, societatea şi tehnologia au evoluat mult și diferența este uriașă, cum ar fi mingea, hainele şi alte componente folosite în fotbal. „Cred că totul s-a schimbat, este o diferență în pregătirea jucătorilor de fotbal, dispozitive, încălțăminte, personal, tehnologie. În prezent sunt multe și multe informații, însă nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește emoțiile”, a subliniat el.

Figo nu și-a dorit niciodată să devină antrenor. Legendarul fotbalist a menționat că a  obosit atât fizic, cât și psihic de-a lungul carierei sale de 20 de ani în fotbal.  „Mi-am dorit să fiu director de club, dar nu antrenor”, ​​a conchis Figo.

Să reamintim, că Luís Figo a vizitat Armenia în iulie 2018, unde a participat la un meci cu prezenţa unor legende pe Stadionul Republican din Erevan.

Elena CHOBANYAN

______________

*Din 1999, Digitain este lider mondial în furnizarea de tehnologie premium pentru platformele de pariuri sportive și de jocuri. „Misiunea noastră este să oferim în mod continuu partenerilor noștri soluții inovatoare, flexibile și centrate pe client, asigurându-ne că aceștia au cele mai bune produse și servicii iGaming posibile pentru a le asigura avantajul competitiv” se scrie pe portalul digitain.com