Mihai Stepan Cazazian

REMEMBER : S-au împlinit 20 de ani de la deschiderea Ambasadei Republicii Armenia în România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

scan0086

La Biblioteca Dudian de la stînga la dreapta : Setin Maganian, Tigran Grigorian, Excelența Sa Gheorghi Ghazinian, IPSS Arhiepiscop Dirayr Mardichian și Varujan Vosganian

 

primul ambasadorLa data de 11 aprilie 1994  sosește  la București Excelenţa sa dl. Gheorghi Ghazinian, adjunct al ministrului de externe de la Erevan care a fost numit Ambasador al acestei ţări în România. La sosirea pe aeroportul Otopeni, diplomatul armean a fost întâmpinat de către Varujan Vosganian, preşedinte U.A.R., Berci Margarian şi Jirair Ghiulbenghian, membri în Comitetul Director, Arhim.dr. Zareh Baronian şi Şaram Hazarian din partea Bisericii Armene.

Pe  24 aprilie, dată  aleasă  nu întîmplător,  în cadrul unei manifestări restrânse la care au participat membri ai conducerii U.A.R. şi ai Bisericii Armene, în str. Caloteşti nr. 1 s-a deschis oficial sediul Ambasadei Republicii Armenia. La manifestare a fost prezent şi ministrul de externe al Armeniei, dl. Vahan Papazian aflat într-o vizită oficială la Bucureşti. A urmat o recepţie cu membri ai corpului diplomatic, reprezentanţi ai MAE şi ai comunităţii armene la Casa de Cultură Dudian.

bj

Blocul din str. Calotești nr. 1 unde s-a aflat sediul Ambasadei Armeniei la București